Skip to main content

Wat u kunt verwachten

Voorafgaande aan de behandeling wordt er een kort praatje gemaakt over verwachtingen, voor beide.

Normaliter wordt bij een ontspanningsmassage altijd achterkant benen, rug, schouders en nek gemasseerd. Desgewenst ook de voorzijde van de bovenbenen en/of armen. Dit kan alleen bij een 60 minuten boeking. Als u gaat voor een half uur, dan moet het te behandelen gebied worden aangegeven.

Stoelmassage is geheel gekleed en slechts 25 minuten op rug, nek, schouders en armen.

Massage bij kanker is een aparte specialisatie. Om met de nodige medische achtergrond, op een verantwoorde manier massage te kunnen geven, aan degene die met kanker te maken hebben (gehad). Deze mooie en zachte manier van aanraken kan het lichaam tot rust laten komen, na alle nare behandelingen. Even een herstel moment voor jezelf. Juist om alle wensen en mogelijkheden voorafgaande aan de massage, goed te bestuderen wordt er  een intake formulier toegestuurd. Via verslaglegging kan er interactie zijn met uw oedeemtherapeut en/of arts.

Al masserend ga ik op zoek naar de spieren, pezen, bindweefsel, etc. met als doel ontspanning en verlichting te kunnen geven. Sportblessures, stress gerelateerde klachten en verstrakte spieren worden aangepakt en losgemaakt waar mogelijk. Het komt dan ook regelmatig voor dat als een "knoop" elders wordt ontdekt, het mijn eer te na is om die blokkade dan te laten zitten. Nog altijd leer ik, dat ieder mens uniek is en elke massage op zich staat. Vaak verlopen de massages dus anders dan het verhaal begonnen is. Dat is de reden waarom ik meerdere technieken gebruik. Nieuwe ontwikkelingen volg ik op de voet. Inmiddels beheers ik ook de Dorn- en Breuss technieken, triggerpoint en geef coaching.

Massage is een studie anatomie, maar dan in braille.