Skip to main content

Ik ben Ivonne van Wichen

Was vroeger zelf een fanatiek sporter, vooral turnen. Ben nu alleen nog actief als docent bij de KNGU. Sinds 2004 ben ik gediplomeerd sportmasseur.

Mijn 2,5 jarige opleiding heb ik gedaan bij de 1e NVVS destijds nog te Rotterdam. Bij diverse sportwedstrijden stond ik aan de kant of in kleedkamers, om binnen no time iemand weer op de been te krijgen. Dat is best intensief. Daarnaast heb ik nog de studies shiatsu (drukpunt), hotstones-, klassieke ontspanning- en stoelmassage doorlopen. Naast een gezin met 4 kids en nog een parttime administratieve baan, was het een verademing, dat ik in 2013 thuis mijn praktijk kon gaan beginnen. Vandaar de naam Relaxeven.

Wat mij is opgevallen, is dat niet alleen sportmensen kampen met overbelasting. Door (thuis)werk, gezin, zorg en in de pogingen om alle ballen maar hoog te blijven houden, ontstaan er uiteindelijk ook fysieke klachten. Massage is dus geen luxe meer, maar noodzaak. Soms volstaat een eenmalige behandeling. Vaak ook een herhaling, op regelmatige basis, een soort APK voor het lijf.

Het komt voor dat ik u niet (verder) behandel. U wordt doorverwezen naar een andere specialist als het buiten mijn kunnen valt. Daar ben ik eerlijk in. Andersom, gebeurt het met grote regelmaat dat een fysiotherapeut u naar mij doorstuurt. Om net dat laatste zetje te geven waarbij de eerder voorgeschreven oefeningen en/of behandeling niet afdoende blijken te zijn geweest.