Skip to main content

Sportmasseur Roparun Team 70 t.b.v. KWF

13 juni 2017

Op deze foto behandel ik één van mijn Roparun teamgenoten. Kuiten, hamstrings, bovenbenen, onderrug, tapen, er komt veel bij kijken. Normaliter in het pinksterweekend, vertrekken er meerdere teams vanuit Hamburg of Parijs en de run eindigt in het centrum van Rotterdam.

Daar zamelen wij het hele jaar door geld voor in, voor het palliatieve gedeelte van het KWF. Naast de collectes en andere initiatieven om geld te vergaren, ontvangen wij ook van sponsors onze benodigdheden voor onderweg van bedrijven en/of particulier in natura. Wat wij tekort komen leggen wij als teamleden zelf bij elkaar. Dat halen wij nooit uit de opbrengst. De meesten van ons hebben helaas te maken (gehad) met dierbaren, waarvoor het laatste traject van het leven nog voor zo ver mogelijk, van kwaliteit wordt voorzien. Of dat nu is voor extra logeermogelijkheden vlakbij een ziekenhuis of hospice, Keppie slaapmutsen, haarwerken, droomdagen, VR brillen, het is het allemaal waard.

Het team Zeparo waar ik sinds 2015 deel van uit mag maken, bestaat uit leden wonende te Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht. Met 2 groepen van elk 4 lopers en 3-4 fietsers leggen wij dan non stop meer dan 500 kilometer af. De sporters en overige leden, worden voorzien van goede voeding en drinken in rust en onderweg, door onze eigen catering. Chauffeurs van 2 kleine bestelbusjes begeleiden de 2 groepen langs de route. Een vrachtwagen met 2 chauffeurs, dient als rijdend basiskamp, waar onze massagetafels worden gebruikt, het eten wordt klaargemaakt en de 12 bedden staan. Om de 4/5 uur wordt een groep afgewisseld. 

Zo goed en zonder morren of pijntjes we van start gaan, zo zwaar wordt het na weer een nacht doorhalen, weersomstandigheden en de reeds afgelegde kilometers. Maar in vergelijking met de kralen die enkele patiënten dragen, stellen die dagen niks voor. Mijn uitdaging hierin is te zorgen dat zowel de lopers als de fietsers van hun klachten worden afgeholpen in 'n tijdsbestek van zo'n 20 minuten de man/vrouw, want dan moet 't basiskamp alweer worden ingeladen en verplaatst. Vlak voor Rotterdam kunnen de busjes niet meer mee het parcours op richting finish. Dan komt 't voor dat de masseur op de fiets klimt om zodoende de sporters de laatste kilometers zo goed mogelijk te begeleiden. 

 

* 28 aug. 2015 reactie Sjaak de Graas : "Wat ze doet is niet altijd fijn, maar zij zorgt er wel voor dat je de Roparun zonder problemen uitloopt"