Skip to main content

World Police and Fire Games 2022

01 augustus 2022

In sport we unite.... dat was de slogan voor deze spelen voor dienstverlenende beroepen. Respect voor de sport en elkaar, ongeacht nationaliteit, sexe en leeftijd.

Samen met collega sportmasseurs, EHBO, fysiotherapeuten en SEH verpleegkundige en artsen zorg verlenen. Zonder commentaar, rustig handelen waar nodig.

Vanaf 23 juli t/m 31 juli 2022 werden voor het eerst in Nederland de #WPFG2022 gehouden. Rotterdam en omstreken waren 10 dagen lang het kloppend hart voor de 70 deelnemende landen, met meer dan 10.000 deelnemers aan 63 sporten. Een deel van de wedstrijden vond zelfs plaats in Zevenhuizen op de Willem-Alexander Baan. O.a. roeien, wielrennen, openwater zwemmen, triatlon en een drakenbootrace. Voor een sportmasseur een fantastische ervaring. Mocht zondag 24 juli starten met brandweer atleten masseren, bij de Ultimate Fire Fighter op het Schouwburgplein. Gisteren was de kwart en de halve marathon en niet alleen voor WPFG sporters. In de medical tent was het helaas niet alleen masseren, maar ook op medisch vlak ondersteuning bieden. Sport is mooi en gezond, maar wel met de juiste voeding, training en gezond verstand.